september 25, 2023
vriezer

Welke horeca vriezer is voor jou het interessantst?

Het spreekt voor zich dat het voor horecazaken van cruciaal belang is om de voedingswaren waarover ze beschikken zo lang mogelijk vers te kunnen houden. Een significant deel van het verlies dat door horecazaken wordt geleden ontstaat namelijk als gevolg van het moeten weggooien van voedingswaren of ingrediënten. Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Het kopen van een kwalitatieve horeca vriezer is dan ook in de praktijk altijd een goed idee wanneer je graag je voedingswaren langdurig vers wenst te houden. Wil je hier graag meer over ontdekken? Dan is het zonder meer een aanrader om alle hieronder aangehaalde informatie nog even door te nemen.

Wat is het verschil met een standaard vriezer bij je thuis?

Wanneer we de werking van een horeca vriezer naast deze van een standaard vriezer bij je thuis gaan plaatsen komen we tot de vaststelling dat er sprake is van meerdere verschillen. In eerste instantie is er de manier waarop de inhoud van de vriezer wordt gekoeld. Dat is echter niet alles. Bovendien spreekt het namelijk voor zich dat horecazaken heel wat meer zaken dienen in te vriezen in vergelijking met mensen thuis. Dit heeft ervoor gezorgd dat er sprake is van een aanzienlijk grotere capaciteit bij horeca vriezers. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor onder meer:

  • Vriezers met 600 liter opslagcapaciteit;
  • Vriezers met 1000 liter opslagcapaciteit;

Afhankelijk van de grootte van de horeca vriezer waarvoor je zal kiezen zal je bovendien tot de vaststelling komen dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen een exemplaar met een enkele deur en exemplaren met dubbele deuren. Deze laatste zijn extra interessant omdat ze het mogelijk maken om slechts een gedeelte van de vriezer te openen zonder dat een groot deel van de koeling uit de volledige diepvries verloren gaat. Deze optie kan dan ook zeker het overwegen waard zijn.

Horeca vriezer met een glazen of ondoorzichtige deur kopen?

Bij het kopen van een horeca vriezer zal in de praktijk al vrij snel duidelijk worden dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen twee verschillende opties voor wat de deur betreft. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een doorzichtige deur, maar daarnaast is het eveneens een mogelijkheid om te kiezen voor een deur die niet doorzichtig is. In het laatste geval zal je tot de vaststelling komen dat dit de inhoud van de vriezer uiteraard aan het beeld van potentiële klanten onttrekt, maar anderzijds zorgt dit er wel voor dat er kan worden gerekend op een aanzienlijk betere isolatiewaarde. In ieder geval is dit zeker en vast een belangrijke keuze waar rekening mee moet worden gehouden.

Onderschat het belang van een goede vriezer niet!

Het spreekt voor zich dat je er als horecazaak in de praktijk altijd voor zal willen kiezen om zoveel mogelijk ingrediënten welke je niet meteen nodig hebt in te vriezen. Enkel en alleen op die manier kan je immers voorkomen dat er heel wat verliezen worden geleden. Het spreekt bijgevolg voor zich dat het van cruciaal belang is om een goede horeca vriezer aan te kunnen kopen. Van zodra je dat hebt gedaan zal je tot de vaststelling komen dat je een mooie financiële meerwaarde kan realiseren voor de keuken van jouw horecazaak. In ieder geval mag het duidelijk zijn, het belang van een kwalitatieve horeca vriezer valt in de praktijk zeker en vast niet te onderschatten, integendeel. Ga daarom snel naar de website van HorecaRama en bestel een nieuwe vriezer!